Екскурсія підземеллям - у Вінниці відбудеться концерт до Дня святого Якова

Екскурсія підземеллям - у Вінниці відбудеться концерт до Дня святого Якова

16:02 22.07.2024

У Вінниці відбудеться концерт й екскурсія підземеллям до Дня святого Якова. Участь безкоштовна, проте потрібно отримати запрошення.

25 липня у григоріанському календарі відзначають День святого Якова - одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа, який є покровителем шляху Каміно. З цієї нагоди на відправній точці Подільського шляху святого Якова - у костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської - відбудеться концерт та екскурсія підземеллям.

Участь у подіях - безкоштовна для всіх охочих, але кількість місць обмежена, тож встигніть зареєструватись або отримати запрошення, - повідомляють у Вінницькій міській раді.

Екскурсія костелом 

Достеменно відомо, що колись підземні ходи пронизували увесь історичний центр Вінниці та з’єднували три монастирі XVII-XVIII ст.: 

  • єзуїтський, 
  • домініканський,
  • капуцинський. 

Склепи, що оповиті легендами та містикою, насправді призначалися для евакуації під час ворожих нападів, ховання мерців, складів і пивоваріння. Сьогодні частина ходів відкриті для відвідувачів, тож всі охочі мають змогу зануритися у цю таємничу атмосферу, дізнатися історію капуцинів, а також поглибити знання про апостола Якова, якому присвячена скульптура перед костелом.

Екскурсія костелом відбудеться 25 липня о 18:30 за адресою: вул. Соборна, 12. Кількість місць обмежена.

Концерт «Sonos Amoris»

На концерті класичної та духовної музики в костелі виступатимуть солісти Вінницького академічного міського хору ім. Газінського Йосип Машталяр і Христина Бедзір та солістка оркестру «ВінБенд» Анна Циганкова. Концертмейстри: Наталія Воропаєва і Юрій Лопатюк.

У програмі - класична музика композиторів з тих країн Європи, через які проходять Шлях святого Якова: Франка, Каччіні, Баха, Дворжака, Моцарта, Бізе, Оффенбаха, Білаша, Майбороди та ін. Темою концерту буде «Sonos Amoris» (у перекладі з латинської “звуки кохання”).

Концерт відбудеться 25 липня о 19:30 за адресою: вул. Соборна, 12. Запрошення на концерт можна отримати у канцелярії костелу з 8:00 до 19:30 години (починаючи з 23 липня).

Події організовує департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради спільно з парафією костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської та Центром концертних та фестивальних програм департаменту культури Вінницької міської ради.

Нагадаємо, містян та гостей міста 28 липня о 12:00 запрошують на екскурсію “Вінниця, яку ви не бачили”. Відвідувачі екскурсії дізнаються про визначні вінницькі споруди, які залишились лише на фотознімках.

Читайте також

У Вінниці виступатимуть кращі хорові колективи
Детальніше
Як долучитися до циклу подій, присвячених Дням Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
У Вінниці відбудуться безкоштовні екскурсії, присвячені постаті Михайла Коцюбинського
Детальніше
На Вінниччині створять електронний реєстр базової мережі закладів культур
Детальніше
Вінничан запрошують долучитися до культурних заходів, організованих у межах проєкту EU4Culture
Детальніше
Віктор Бронюк ексклюзивно про те, чому погодився очолити філармонію
Детальніше