Дива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівку

Дива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівку

10:53 10.07.2023

Офіс туризму Вінниці та Олег Матюхов запрошують у нову захопливу мандрівку - тур "Дива ботаніки та загадки історії". Подорож запланована на 16 липня, тож поспішайте реєструватись.

Цього разу маршрут заведе вас на Київщину та Житомирщину. Поїздка точно буде цікавою для сімей з дітьми, закоханих та любителів робити селфі і фото у фантастично красивих місцях.

Вражаючий дендропарк

Спершу ви побачите Yellow Plane або Жовтий літак, як його називають власники. Це справжній літак, який має свою багату історію. Його колір вибивається з навколишнього простору (видно ще з траси) і заряджає позитивом! Далі на вас чекає "Добропарк" поблизу Мотижина на Київщині. Це вражаючий своєю красою дендропарк площею 300 га, який відкрився три роки тому. І є надзвичайно атмосферною локацією для проведення сімейних свят, концертів, фестивалів, сімейних свят тощо. На його території, обладнаній велодоріжками для електровелосипедів, є 16 озер, лавандова галявина, самшитова долина, сад петуній та поля ліатрісу. Зараз, до речі, саме триває сезон квітнення лаванди, тож точно повернетесь із поїздки з купою фото на фоні бузкових пейзажів, - зазначають на сторінці Visit Vinnytsia.

Дива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівкуДива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівку

Скористайтесь нагодою погуляти й по інших місцинах "Добропарку", від краєвидів якого перехоплює подих. І неможливо уявити, що довелось пережити минулої весни під час окупації самому парку та усім тим людям, які за ним доглядають, вкладаючи у нього свою душу.

Замок та музей ікони

А наступна зупинка - історико-культурний комплекс "Замок Радомисль" на Житомирщині. На початку XX сторіччя у цій місцині був збудований млин, який у 2000-х почали реконструювати і виявили, що під ним є рештки фундаменту значно давнішньої споруди. За поширеною версією це була Радомишльська папірня, засновником якої вважається архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький. На території комплексу йому встановлений пам’ятник.

Дива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівку

Також тут ви побачите Музей української домашньої ікони XVII-XX віків (найбільший музей ікон у Східній Європі, а його експозиція предметів християнського мистецтва "Душа України" - найбільша християнська експозиція у нашій країні). А ще на вас чекає прогулянка ландшафтним парком комплексу, де є водоспади, острови, рідкісні рослини й навіть старовинні скульптури.

Дива ботаніки та загадки історії: Офіс туризму Вінниці запрошує у нову мандрівку

Виїзд із Вінниці о 7:00. Місце зустрічі: Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу). Реєстрація та важливі деталі поїздки за посиланням.

Нагадаємо, у липні відбудеться 12 екскурсій і турів Вінницею та Поділлям, які підготував Офіс туризму Вінниці спільно з місцевими гідесами й гідами. Про це інформують на офіційному туристичному сайті Вінниці.

Читайте також

Гумштаб організував для маленьких вінничан розваги в аквапарку
Детальніше
У Вінниці стартувала акція "Дорога українського прапора шляхами Європи"
Детальніше
Як на Вінниччині розвивається водний туризм
Детальніше
Пироговський пікнік, MamaRika та Ellia: вікенд у Вінниці 10-12 травня
Детальніше
Феєрія емоцій! Operafest Tulchyn скоро здивує Вінницю мегашоу і концертом-сенсацією
Детальніше
Інклюзивні туристичні маршрути у Вінниці
Детальніше