Друга ріка збирає гроші для армії - новий концертний тур розпочне з Вінниці

"Друга ріка" збирає гроші для армії - новий концертний тур розпочне з Вінниці

12:24 02.06.2022

Український рок-гурт "Друга ріка" в межах благодійного туру Україною зібрав 882 891 грн. Про це 2 червня повідомила пресслужба колективу.

Кошти витратили на придбання двох позашляховиків, 100 матраців-спальників і трьох тактичних планшетів для батальйону спецпризначення, у якому служить брат фронтмена гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина.

Організатор концертів переказав 200 тис. грн допомоги до чеського фонду підтримки України, який займається українськими шпиталями, - йдеться у повідомленні.

Польська громадська організація Fundacja Widowisk Masowych передала через музикантів 200 сухих пайків для українських захисників, які гурт доправив до Грузинського національного легіону.

Другу частину туру "Друга ріка" розпочала виступом на станції метро "Вокзальна" у Дніпрі в межах благодійної програми "БезВіз БезВійни". Під час концерту та онлайн-трансляції було зібрано 826 347 грн. Кошти витратили на придбання двох карет швидкої допомоги для окремої бригади територіальної оборони Дніпра, - інформує пресслужба.

У червні гурт вирушає з концертами до міст України, Франції, Польщі та Литви. Кошти, отримані з концертів в українських містах, спрямують на придбання двох пікапів для 95-ї десантно-штурмової бригади. Мета збору – €14 тис.

Концерти проведуть за графіком:

  • 3 червня – Вінниця, Україна;
  • 4 червня – Тернопіль, Україна;
  • 5 червня – Львів, Україна;
  • 10 червня – Париж, Франція;
  • 14 червня – Вроцлав, Польща;
  • 19 червня – Гданськ, Польща;
  • 20 червня – Лодзь, Польща;
  • 21 червня – Варшава, Польща.

Також музиканти візьмуть участь у благодійному вечорі Stand with Ukraine у Ніцці (Франція), який відбудеться 12 червня, а також 17 червня – у марафоні "Ніч культури" у Вільнюсі (Литва). Прибуток від виступу передадуть на допомогу Україні.

Нагадаємо, рок-гурт "Друга Ріка" надалі працює на приближення перемоги України над ворогом. У червні колектив продовжить свій благодійний тур "Хто, якщо не ми?". Концерти відбудуться у містах Європи, у тому числі України. 3 червня гурт виступатиме у Вінниці.

Читайте також

Вінницькі правоохоронці ліквідували три канали переправлення ухилянтів через кордон
Детальніше
США звинуватили росію у використанні хімічної зброї проти ЗСУ
Детальніше
Дружині та сину загиблого прикордонника з Вінниччини вручили орден "За мужність"
Детальніше
Родинам 13 полеглих Захисників вручили почесні нагороди у Вінниці
Детальніше
Вкрав 300 тис. грн бюджетних коштів на ремонті даху вінницької багатоповерхівки
Детальніше
Вінниця прощається із 26-річним воїном, який став на захист країни на початку масштабної російської агресії
Детальніше