Драму «Відлуння», яку знімали у Вінниці, покажуть вінничанам 2-8 лютого

Драму «Відлуння», яку знімали у Вінниці, покажуть вінничанам 2-8 лютого

10:40 12.01.2023

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Вінниці відбудеться показ військово-історичної драми «Відлуння» режисера Валерія Шалиги про масове знищення євреїв в 1941 році. Фільм знімали на вулицях Вінниці та деяких містечок області.

Про це порталу “Нове українське кіно” повідомив режисер та автор сценарію художнього фільму.

За словами Валерія Шалиги, прокат стрічки «Відлуння» запланований в Києві з 26 січня по 1 лютого в кінотеатрах «Факел», «Старт», в кінотеатрі ім.Шевченка і «Ліра». Під питанням «Лейпциг». Також показ має пройти у місті Вінниця з 2 по 8 лютого.

Драму «Відлуння», яку знімали у Вінниці, покажуть вінничанам 2-8 лютого

Зйомки проходили в містах:

  • Вінниця, 
  • Житомир, 
  • Київ, 
  • Муровані Курилівці. 

Виробництво відбувалось без допомоги Держкіно, на основі спогадів очевидців тих подій (з книги В.Куликова «Окупація») з бажанням донести одну з трагічних сторінок другої світової війни, а саме про масове знищення євреїв у місті Вінниці.

За сюжетом події розгортаються в липні 1941 року в місті Вінниці, яка вже окупована фашистами. Місцеве населення, що не встигло евакуюватися опиняється під загрозою фізичного знищення. Особливо страждає єврейська община. Різні долі людей серед яких опиняється маленький хлопчик Сьома якого переховує у себе сусідка Маруся.

Драму «Відлуння», яку знімали у Вінниці, покажуть вінничанам 2-8 лютого

У фільмі знімалися Ольга Олексій (серіал “Доброволець” 2020), Ігор Волков, Андрій Кронглевський (“Пригоди S Миколая” 2018), Анна Тамбова (серіал “І будуть люди” 2020). Маленького Сьому зіграв вінничанин Марко Герцберг. Також у фільмі дебютував популярний телеведучий Олексій Суханов.

Автор сценарію та режисер — Валерій Шалига. Оператор — Валерій Сібекін. Композитор — Андрій Соловйов.

Завадила війна

Фільм «Відлуння» був знятий у 2020 році, але через пандемію прем’єра його відбулася лише 22 лютого 2022 року в кінотеатрі «Оскар» міста Києва. Та подальша доля фільму знову загальмувалася через повномасштабну війну росії проти України. І запланований прокат фільму на березень-квітень 2022 року зірвався.

Стрічка побувала на фестивалі у Португалії й ним зацікавилися в USC Shoah Foundation у Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, в межах ініціативи Вінницької філії Національної Спілки Кінематографістів України «Мистецтво проти війни!» у Вінниці розпочали підготовчий процес зйомок психологічного короткометражного фільму «Шоста печатка».

Читайте також

У Вінниці презентували виставку «Коло Навколо»
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше
Вінничан запрошують на "Творче тренування"
Детальніше
Колектив з Вінницьких Хуторів переміг у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва
Детальніше
У Джулинській громаді дітей привчають до традиційного розпису килимів
Детальніше
У столиці це суперхіт! Інтерактивна вистава «Готель» 21 квітня вперше у Вінниці
Детальніше