До Вінниці з’їхались художники з різних куточків світу

До Вінниці з’їхались художники з різних куточків світу

17:30 25.08.2020

До міста прибули 32 митці з усіх куточків України, а також з США, Китаю та Азербайджану. Митці відтворюватимуть на своїх полотнах Поділля та Вінницю. За 10 днів конкурсу «Кращий художник» учасники відвідали Житомир, Браїлів, Бар, Жмеринку та Ямпіль.

Уже вчетверте у Вінниці проходить міжнародний пленер «Кращий художник». Ледь не під хмарами шукають найкращі пейзажі учасники його учасники. Заради мистецтва вибрались на дах КЦ «Галерея ХХІ» у центрі міста.

Кращий художник на даху

Богдан Макаренко у такому конкурсі змагається вперше. Вражений краєвидами, які відкриваються з висоти пташиного польоту.

Вінниця зверху з даху не схожа на ту Вінницю, яку ми спостерігаємо, гуляючи по центральній вулиці. Вона — різна, і нам її показують з різних боків, чим це і цікаво. Вже вибираємо те, що нам більше подобається, — розповів учасник конкурсу Богдан Макаренко.

Богдан Макаренко

Зізнається, проєкт — це унікальна можливість познайомитися з художниками високого рівня та відкрити для себе нові горизонти творчості.

Показати так, як світ сприймається творчим поглядом і на скільки може відрізнятись. Ми разом пишемо на одній локації зараз, але наскільки різні в кожного виходять роботи, кожен індивідуально сприймає і цікавий кожен по-своєму, — зазначив учасник конкурсу Богдан Макаренко.

Художники шукають натхнення у різних куточках Вінниці. Чиясь муза заховалась на даху, а чиясь блукає середмістям. Біля Спасо-Преображенсього собору зустрічаємо Олександра Біртцева — майстра пензля з Харкова. Він приїхав на пленер вдруге. Цього разу – з коханою Неллі Кірман.

Олександр Брітцев

Чимало було заявок від людей, щоб сюди потрапити: на кращий художник 2020. Мені дуже подобається тут компанія, сама Вінниця та вінничани. Нас дуже гарно зустріли. Тут гарні місця і гарна погода. Є де працювати, малювати, надихатись, — поділився учасник пленеру Олександр Брітцев.

У рамках пленеру в РЦСМ «АртШик» харків’яни презентували спільну виставку полотен «Мистецький стяг».

Неллі Кірман

Ми привезли цю виставку з самого Харкова, хоча самі роботи писались по всій Україні. Це — живописні куточки Карпат, Закарпаття, Центральної України, Схід України, — розповіла учасниця пленеру Неллі Кірман.

В експозиції в РЦСМ АртШик більше 30 полотен

В експозиції — більше 30 полотен. Насолодитись ними вінничани можуть до завершення пленеру 27 серпня. Вхід на виставку вільний. Програма пленеру досить насичена. Заплановані майстер-класи, лекції та семінари. Художники подорожують Вінниччиною та Житомирщиною, проводять квести для містян.

Злата Шишман

Присутствуют представители разных школ: Киев, Харьков, Одесса, Львов — основные живописные центры на Украине. Также много других городов. Сейчас здесь вместе с нами работают художники из США, Китая и Азербайджана. К сожалению, не все смогли приехать из-за границы из-за сложившейся ситуации. Но они участвуют в конкурсе онлайн, — зазначила координаторка конкурсу Злата Шишман.

Переможці конкурсу отримають відзнаки в номінаціях «Кращий художник/The best artist». А по завершенню пленеру його учасники влаштують спільну виставку робіт.

Embedded thumbnail for До Вінниці з’їхались художники з різних куточків світу

Читайте також

У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше
Вінничан запрошують на Творче тренування
Вінничан запрошують на "Творче тренування"
Детальніше
Колектив з Вінницьких Хуторів переміг у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва
Колектив з Вінницьких Хуторів переміг у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва
Детальніше
У Вінницькому технічному університеті відкрили виставку “аудіовізуальних сновидінь”
У Вінницькому технічному університеті відкрили виставку “аудіовізуальних сновидінь”
Детальніше
У Джулинській громаді дітей привчають до традиційного розпису килимів
У Джулинській громаді дітей привчають до традиційного розпису килимів
Детальніше
Дитячими малюнками у Вінниці художниця Доля прикрасила під’їзд будинку
Дитячими малюнками у Вінниці художниця Доля прикрасила під'їзд будинку
Детальніше