Ансамбль баяністів та акордеоністів Вінницької дитячої музшколи здобув перемогу

Ансамбль баяністів та акордеоністів Вінницької дитячої музшколи здобув перемогу

11:38 19.09.2022

У стінах Вінницької дитячої музичної школи №2 вирує дух перемоги на музичній арені. Цього разу її вихованці, у складі ансамблю баяністів та акордеоністів молодших класів стали лауреатами першої премії Міжнародного двотурового багатожанрового фестивалю-конкурсу мистецтв "Морська симфонія" (Одеса). 

Цьогоріч захід відбувся дистанційно, а не як зазвичай у Літньому театрі поблизу вулиці Дерибасівська. Попри це учасників було не менше, ніж завжди – понад 100 конкурсантів подали заявки на участь у міжнародному конкурсі. Частину коштів від добровільних внесків спрямували на підтримку ЗСУ.

Міжнародне журі відзначило високий рівень виконання вінницького ансамблю баяністів та акордеоністів молодших класів Вінницької дитячої музичної школи №2. Заслуженою нагородою для них став диплом лауреатів І ступеня.

Займаються в ансамблі дітки 2-3 класів музичної школи. У його складі на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв "Морська симфонія" виступали: 

  • Артем Сірук, 
  • Андрій Гриб, 
  • Микола Корнійчук, 
  • Артем Сташко.

Популярні інструменти

Концертмейстер Анастасія Разорьонова зазначила, що нині баян та акордеон користуються великою популярністю як в нашій країні, так і за її межами, а на сучасних баянах можна виконати переважну більшість музичних творів.

На заняття хлопчики ходять із задоволенням. Їхня наставниця - викладачка інструментального відділу Вінницької дитячої музичної школи №2 - Ірина Стаднік каже, що пишається своїми учнями та разом із ними радіє їхній першій перемозі у міжнародному конкурсі.

Завдяки грі в ансамблі, діти починають взаємно доповнювати один одного і під час виконання музики, і під час відпочинку й спілкування, знаходять нових друзів, - розповіла Ірина Стаднік.

За її словами, попереду в учасників ансамблю ще багато перемог.

Нагадаємо, на Вінниччині завершився IV Міжнародний фестиваль дерев’яної скульптури "Ладижинський гай — 2022". П'ятеро скульпторів з України та Литви упродовж десяти днів майстрували паркові скульптури. 

Читайте також

У День вишиванки двоє новонароджених вінничан отримали свій перший національний одяг
Детальніше
На початку літа у Вінниці відкриють пришкільні табори
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
У Вінниці працівники ювенальної превенції разом із дітками виготовили український оберіг
Детальніше
Гумштаб організував черговий похід до зоопарку для дітей Вінницької громади
Детальніше
Юні вінницькі волонтери проведуть благодійний ярмарок "Код нації"
Детальніше