Жмеринський ігроман спустив чужі 30000 гривень на «ставки»

Жмеринський ігроман спустив чужі 30000 гривень на «ставки»

17:03 02.11.2022

Чоловік знайшов чужий мобільний телефон та замість того щоб повернути його власнику скористався гаджетом у зловмисних цілях. За допомогою смартфону правопорушник змінив паролі доступу до банівських додатків та привласнив кошти. За таке правопорушення чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.

За словами заступника начальника Жмеринського районного відділу поліції Руслана Мілевського, до поліції звернувся 31-річний житель Вінниця з повідомленням про злочин. Відсутність 30000 гривень потерпілий виявив після того, як пішов до банку та перевірив свої рахунки. 

Оперативними заходами правоохоронці встановили особу, причетну до злочину. Ним виявився 29-річний житель Жмеринської територіальної громади. Чоловік знайшов раніше загублений телефон та замість того аби повернути гаджет власнику, вирішив залишити телефон собі та продовжити свої злочинні дії. За допомогою смартфону зловмисник змінив паролі доступу до банківських додатків та привласнив 30000 гривень, які витратив на азартні ігри в інтернеті, — інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Речовий доказ – телефон, вилучено. Гроші чоловік встиг витратити на власні потреби.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Мовою закону

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статі передбачає покарання до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, учасники злочинної оборудки відбувають покарання за вчинення ряду майнових злочинів в одній з установ Вінниччини. П’ятеро засуджених разом із чотирма спільниками ошукали людей з різних регіонів України. 

Читайте також

Регіональні сервісні центри МВС відтепер видають довідки про перерахунок пенсії
Детальніше
У Вінниці жінка на електросамокаті потрапила під колеса Volkswagen
Детальніше
У Вінниці зупинили водія ВАЗу - був під дією двох наркотиків
Детальніше
Вкрав 300 тис. грн бюджетних коштів на ремонті даху вінницької багатоповерхівки
Детальніше
Вінничан застерігають - не спокушайтесь на пропозиції «купити» посвідчення водія
Детальніше
Вінницькі патрульні зупинили водійку Mazda - була за кермом "під мухою"
Детальніше